Welk Nintendo Systeem

Ik ga je kort uitleggen welke Nintendo systemen er zijn. Ook kom je er achter waarom veel gamers de retro Nintendo systemen vinden tegenvallen.


Nintendo is in 1987 begonnen met de eerste spelcomputers. Deze spelcomputer was de NES 8 bit. Maar blijf uit de buurt van deze originele console. Hij is lastig aan te sluiten, zo oud dat de games niet goed herkend worden en de spellen zijn ongelovelijk gedateerd. Kijk voor een NES Mini om de retro gevoel in huis te halen. Maar ik ken niemand die er met plezier op speelt. Dat komt omdat de games nog niet ontwikkeld zijn. Games zijn nou eenmaal door de jaren heen beter geworden.

De Super Ninendo blinkt uit in platformgames. De games en de console doen het nog altijd erg goed. Soms wat contact spray en je kunt gewoon spelen. Als je een Super Nintendo kopen wil kun je dat het beste doen bij een webwinkel. Je koopt dan precies wat je wilt spelen. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld de eerste Mario Kart omdat je fan bent van Mario Kart.

De Nintendo 64 blinkt uit in een wereld die 3 dimentionaal is. Games als Super Mario 64 zijn echt een start punt voor de moderne games. Deze game is nog altijd geweldig om te spelen. De Nintendo 64 controllers geven wel problemen omdat deze aan slijtage onderhevig zijn.

De Nintendo GameCube was niet populair. Hierdoor zijn er niet veel games uitgebracht voor het systeem. Door de zeldzaamheid zijn de games relatief vrij duur.

De Wii is ongelovelijk populair. Meer dan 1000 games zijn uitgebracht. De games laten je bewegen om te besturen. Dit is echt geweldig voor kinderen. Ze gaan echt aan de slag met de games. Het ziet er goed uit en is echt een aanrader voor de kinderen.

De Wii U is een hele andere spelcomputer dan de Wii. Het bewegen om te spelen wordt niet meer echt gebruikt. Er zijn wel hele goede games uitgebracht zoals Zelda Breath of the Wild en Super Mario 3D world. Het echte gamen op de bank is terug en beter dan ooit.

Heb je vroeger gespeeld op een Nintendo dan is het geweldig leuk om deze weer in huis te halen. Alle goede herinneringen komen weer boven als je de spelcomputer in huis haalt. Als je speelt is het heel magisch. Op de een of andere manier weet je waar de geheimen zitten en ben je heel goed in de game. Heel bijzonder!

Let op als je je Nintendo van vroeger weer in huis haalt. Iets wat enorm gaat tegenvallen zijn de graphics. Vroeger waren deze heel mooi. Maar nu niet meer. We zijn nu zo verwend met super mooie beelden dat het niet anders kan dat je hier teleurgesteld in bent. Mooier wordt het beeld ook niet, zo waren de graphics nou eenmaal toen. Maar het went echt, na 10 minuten spelen en niet te dicht op het scherm zitten ben je er weer snel gewent aan.