Waardevolle games

Veel gamers die wat ouder zijn hebben ook een verzameling. Meestal zijn dit de games van de spelcomputer waar ze in hun jeugd veel op hebben gespeeld. Deze leuke hobby is winstgevend met deze 5 tips!

tip 1: Koop grote sets op.
Op Marktplaats en Facebook kun je vaak sets vinden die mensen verkopen. Super leuk om een pakket op te halen en dan thuis te gaan kijken wat jij waardevol vindt. Wat je dubbel hebt verkoop je door. Als je het goed doet hou je geld over en mooie items voor je verzameling.

tip 2: Zie je verzameling als investering
Aandelen koop je omdat je denkt dat ze meer waard worden. Games verzamel je natuurlijk ook omdat deze meer waard worden. Dit betekend dat je games moet kopen die minimaal 10 jaar oud zijn. Daarnaast worden producten die niet zeldzaam zijn niet meer waard.

tip 3: Verzamel wat jij mooi vind
Belangrijk is dat je verzameld wat echt iets met je doet. Het is net als kunst. De een vindt een schilderij mooi, de andere bijvoorbeeld GameBoy Pokemon Games. Probeer het zo neer te zetten dat je er elke keer weer blij van wordt. Dat is de echte waarde van je verzameling. Bepaal dus goed tot welke grens je verzameld.

tip 4: Verkopen
Webwinkels zijn goed in het los verkopen van de games. Als verzamelaar is het zelf verkopen niet leuk. Je wordt dag en nacht gebeld, gemaild en krijgt bezoek. Gelukkig kun je ook bijvoorbeeld direct je GameCube verkopen aan webwinkels. De webwinkels van Mario Wii bieden de hoogste inruilwaarde.

tip 5: Mooiste producten voor de laagste prijs
Vraag om de staat van wat je koopt. Geef aan dat je verzamelaar bent en dat je graag wilt dat het er mooi uit ziet. Je kunt op veel verschillende momenten onderhandelen over de prijs. Vraag om de prijs ook al is er al een prijs getoond, vaak krijg je direct al een lagere prijs als je alleen maar om de prijs vraagt. Wanneer je een inruil ophaald bekijk de producten goed en klaag over wat er minder mooi uit ziet. Vergeet ook niet te vragen of de verkoper meer te koop heeft.